Etusivu

Hemulin kirjahylly Facebookissa

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Lars Mæhle: Kuka tuli sisälle ulkokengät jalassa & Kuka vei silmälasit

Lars Mæhle: Kuka tuli sisälle ulkokengät jalassa & Kuka vei silmälasit
Norjankieliset alkuperäisteokset Hvem gikk med utesko inne? & Hvem har tatt brillene? (2017)
Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist
Kuvittanut Odd Henning Skyllingstad
Tactic 2018
33 s. molemmissa



Oijoijoi, nyt on lastenkirjastotäti innoissaan! Aivan mahtava idea: lapset selvittävät päiväkodissa tapahtuvia outoja juttuja :) Hyvää ideaa on seurannut ihan yhtä mahtava toteutus. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa on saatu suomeksi samaan aikaan, hyvä niin. Lisää odotellessa!

Harakanpesä on tuikitavallinen päiväkoti. Paitsi että... Toisinaan siellä tapahtuu outoja. Kesken juhlavalmistelujen lattialla näkyy kuraisia jalanjälkiä. Kuka on tehnyt sotkua? Leo ja Liisa alkavat tutkia asiaa. Viivottimen ja hoksottimiensa kanssa he etsivät johtolankoja, eikä kukaan jää epäilysten ulkopuolelle. Syyllinen onneksi löytyy ja juhlat pääsevät vauhtiin. 


Toisessa kirjassa Elinan silmälasit katoavat yhtäkkiä, kesken ruuanlaiton. Leo ja Liisa pääsevät tekemään tutkimuksia, ja jälleen nämä Päiväkotidekkarit  ratkaisevat tapauksen.  

Tykkäsin molemmista kirjoista ihan hirmuisen paljon. Kuvituksella on tietysti suuri merkitys, kun kyseessä on pienille lapsille suunnattu kirja. Odd Henning Skyllingstadin kuvitus on oivallinen ja hauska. Lapsilla ja aikuisilla on harvinaisen monipuolinen ja onnistunut ilmevalikoima. Kirjojen sivuja ei ole tukittu runsailla yksityiskohdilla vaan päiväkotiympäristö on hyvin tutunoloinen ja simppeli. 


Tarinat ovat lyhyitä ja tekstimäärä yhdellä sivulla varsin pieni, joten kirjat sopivat hyvin myös aloitteleville lukijoille. Ja mikä tärkeintä, tarinat ovat lyhyydestään huolimatta kokonaisia, ei vain peräkkäin lätkäistyjä lauseita.  






2 kommenttia:

  1. Ihania viikareita hauskoine, viimeisteltyine ilmeineen ja eleineen tärkeissä touhuissa, hauskaa jälkeä!

    Erinomaista, että tällaisessa leppoisassa hengessä nostetaan esiin outoja juttuja ja mokia, joista suunta on eteenpäin. Monille pienille päiväkoti ja eskari aiheuttavat suuresti jännitystä ja pelkoakin, joita turvallisessa yhteydessä iloisesti käsitteleminen, jos ei kokonaan poista niin ainakin hälventää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Viime vuosina on tullut hyviä päiväkotiaiheisia kirjoja, mutta vielä on tilaa ja tarvetta lisämäärälle. Kiva että tässä on dekkari-nimestä huolimatta innostunut ja päättäväinen tunnelma, ei jännittävä tai pelottava.

      Nyt jo odotan, mitä Harakanpesässä sattuu seuraavaksi! :)

      Poista