torstai 26. helmikuuta 2015

Julia Savtchenko: Salainen sienikirja: professori Funguksen kadonneet muistiinpanot

Kansikuva
Julia Savtchenko: Salainen sienikirja: professori Funguksen kadonneet muistiinpanot
Karisto 2014
32 s.
Oi mikä ihastuttava, lumoava kirja! Salainen sienikirja on hauska, jännittävä ja taianomainen kuvakirja. Sen kerrotaan olevan ” lasten fiktiivinen tietokirja, joka innostaa avarakatseiseen luontoretkeilyyn”.
Jo kirjan kansi houkuttelee kurkistamaan sisään. Mitä kummallisia sieniä professori Fungus onkaan ystävänsä rouva Rimosan kanssa löytänyt vaarallisilla etsintäretkillään?
Koreakaulussieni
Koreakaulussieni on oikea hienostelija. Se kasvaa vain elokuisissa puutarhajuhlissa, kun illat ovat lämpimiä ja hämäriä. Sieni jää usein tanssin lumoissa olevalta juhlaväeltä huomaamatta. Koreakaulussieni kasvaa kohtaan, jossa se voi parhaiten aistia juhlatunnelman, mutta on suojassa tanssijoiden kengiltä.
Järjestimme rouva Rimosan kanssa omat elokuiset puutarhajuhlamme nähdäksemme koreakaulussienen omin silmin. Jouduimme pitämään juhlat kolmena iltana peräkkäin ennen kuin se ilmestyi ruusupensaan juureen. Ehkä vasta kolmannella kerralla tunnelma oli riittävän lumoava.
Tässä on kyllä paras kuvakirja pitkään aikaan, ihan kaikki on kohdallaan. Herkän kaunis kuvitus täydentää sieniin liittyviä lyhyitä mutta paljon kertovia tarinoita. Sienten nimet ovat ihastuttavia, on viimamörsky ja kulkurivahakas, kikatuskuukunen ja kameleonttihiippo… Jokaisesta sienestä kerrotaan, mikä se on tai mitä se tekee, joistakin myös kuinka professori on sen löytänyt. Monista on koottu myös tietolaatikko sivun loppuun; siinä kuvaillaan sienen ulkonäköä, levinneisyyttä ja käyttöarvoa.
Salainen sienikirja on kertakaikkisen hieno hyvän mielen kirja. Se vetää mukanaan professorin tutkimusmatkoille ja tutustuttaa moniin ihmeellisiin ilmiöihin ja ihmisenä olemiseen.
Kirjan ovat lukeneet ja siihen ovat ihastuneet myös Katja, Maria, Ulla sekä Nti Kirjastotäti.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti