lauantai 16. helmikuuta 2013

Ihana kamala haaste

Sain saman haasteen, mikä on näköjään tullut monille muillekin, kiitos haastajille eli Jennille Kirjakirppuun ja Q+Blackille Lukunurkkaan :) Pari viikkoa olen miettinyt yhtätoista satunnaista asiaa ja yhtätoista uutta kysymystä. Molemmat haastajat olivat tehneet yksitoista kysymystä minulle, osittain ne ovat päällekkäisiä joten hieman yhdistelen niitä.

11 satunnaista asiaa minusta:

- Kadehdin niitä, jotka muistavat ensimmäisen lukemansa, itse ostamansa tai lahjaksi saamansa kirjan. Haluaisin itsekin muistaa.
- Lapsena, nuorena ja suuren osan aikuisikää olen kärsinyt ylipainosta. Monta kertaa olen tiputtanut 10-15 kiloa, jotka aina ovat palanneet. Kahden viime vuoden aikana olen saavuttanut normaalipainon kävelemällä ja jumppaamalla. Puoli vuotta sitten aloin juosta tavoitteellisesti, mikä on vienyt painosta pois vielä viitisen kiloa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa ilman paino-ongelmaa. Tuntuu todella omituiselta.
- Kotikaupunkiini avattiin toinen kirpputori, vieläpä keskelle kylää. Olen iloinen siitä.
- Kävin alkutalvesta Ikeassa, ostin 77 tuoksukynttilää. Jäljellä on kymmenkunta.
- Innostuin lainaamaan kirjastosta baletti-dvd:itä. Harmittaa, että Pirkanmaalta löytyi vain yksi versio Tuhkimosta, sellainen mikä oli siirretty moderniin maailmaan. Prinssi oli elokuvatähti, haltijakummi manageri. En tykännyt. Tanssi oli tietenkin huiman kaunista mutta en tykännyt lavastuksesta.
- Kirjoitan romaanikäsikirjoitusta ja tuskailen sen kanssa, miten vaikea on löytää taustatietoja. Päähenkilöni on kiinnostunut asioista joista en itse tiedä juuri mitään, joten joudun etsimään tietoa muutamasta eri aihealueesta. On kohtalaisen työlästä etsiä tietoja esimerkiksi 1980-luvun taviskameroista tai 1990-luvun tietyn alan harrastelehdistä.
- Lapsettomana en tajua ajan kulua. Välillä herään hämmästelemään, että tätieni ja setieni puolisot ovat jo 60-70 -vuotiaita, osa sitäkin vanhempia. Joskus joutuu käyttämään sormia apuna, kun laskee omaa ikäänsä.
- Haluaisin lisää kärsivällisyyttä, jotta jaksaisin opetella askartelemaan, neulomaan ja tuunaamaan vanhoja verhoja yms. Olisin innokas tekemään kaikenlaista mutta lannistun yleensä jo askartelulehtien ohjeita lukiessa.
- Poden huonoa omaatuntoa jättäessäni kirjan kesken. Siinä vaiheessa kun keskeyttäminen tulee mieleen, luen vielä jonkin matkaa eteenpäin toivoen kiinnostuksen heräävän. Sitten kuitenkin ajattelen, että luettavana on niin paljon muutakin, että ei kannata tuhlata aikaa sellaiseen joka ei vie mukanaan. Pahinta on silloin, kun on tykännyt jonkun muista kirjoista mutta jättää uusimman kesken. Sellaisia ovat olleet esimerkiksi Virpi Hämeen-Anttilan Tapetinvärinen, Marjo Niemen Ihmissyöjän ystävyys ja Juha Itkosen Hetken hohtava valo.
- Haluaisin aloittaa kolmannen blogin. Yksi blogi on kirjoista ja toinen juoksemisesta, kolmannessa olisi kaikkea muuta. Kirjastontätimekkoja, joulukorttien tekemistä, kirpputorilöytöjä, tapahtumia. Mietin, riittääkö aika vielä yhteen blogiin.

Kirjastotätimekko :)

Haastajien kysymykset ja vastaukset niihin

- Paikka jossa haluaisit käydä elämäsi aikana ja miksi juuri siellä? Vaikea nimetä yhtä paikkaa mutta esimerkiksi Stonehenge kiehtoo kulttuurihistoriallisena kohteena.
- Ruoka, jota et voi sietää? Pinaattikeitto. Ennen tykkäsin kovasti mutta kerran sitä oksennettuani sen hajukin kuvottaa nykyisin.
- Lempiruokasi? Vaihtelee sitä mukaa mihin kyllästyn. Tällä hetkellä fetamunakas.
- Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? / Suurin haaveesi? / Jos voittaisit lotossa, mitä tekisit voittorahoilla? Olen saanut toteuttaa oikeastaan kaiken, mistä olen haaveillut.  Eniten haluaisin asunnon, jota voisi sanoa pysyväksi kodiksi ja jossa säilytystilan ja tavaroiden määrän välinen suhde olisi toimiva.
- Oletko koskaan rikkonut lakia millään muotoa? Ainakin kävelemällä punaisia päin, ylittämällä tien muualta kuin suojatien kohdalta, puhumalla kännykkään autolla ajaessa ilman handsfreeta.
- Harrastus jota haluaisit harrastaa, mutta et ole jostain syystä sitä tehnyt? Baletti. Aikuisbalettia olisi esimerkiksi kansalaisopistolla mutta kaksivuorotyön takia en pysty sitoutumaan tiettyyn viikonpäivään ja tiettyyn kellonaikaan.
- Jos ystäväsi suosittelisi kirjaa, jossa on räiskyvää romantiikkaa, mitä suosittelisit hänelle? Fantasiaa, esimerkiksi David Eddingsin loistavaa viisiosaista Belgarioin taru- sarjaa.
- Puhelin vai tietokone? Tietokone, koska sillä on helpompi kirjoittaa pitempiä tekstejä.
- Unelma-ammattisi? / Millainen olisi unelmatyösi? Se mitä nyt teen eli kirjastontäti. Lapsena halusi olla isona toimittaja tai viittomakielen tulkki.
- Jos saisit muuttaa yhden asian Suomessa, mikä se olisi? Haluaisin että kaikilla olisi sen verran tuloja että niillä pystyisi tulemaan toimeen.
- Kuka on Suomen turhin julkkis ja miksi? Kaikki ne, joita kutsutaan etunimellä jossa mukana on jokin etuliite. Minulla ei ole televisiota niin en tunnista yhtäkään BB-sitä tai Maajussi-tätä enkä tiedä, miksi he ovat ansainneet paikkansa julkisuudessa.
- Mitä muita blogeja seuraat kirjablogien lisäksi? Muutamia liikuntablogeja sekä arkielämään liittyviä ei-temaattisia blogeja.
- Mikä/mitkä ovat tärkeimmät esineesi? Sanon aina että kotini on siellä missä kirjat on. Arkisemmin puhelin, tietokone, avaimet ja äidin tekemät villasukat.
- Mitä asioita pidät elämässä tärkeinä? Perhettä, ystäviä, terveyttä, mielekästä työtä, elämäniloa.
- Missä asioissa olet hyvä? Työssäni, kirjoittamisessa, ihmisten kanssa olemisessa.
- Paheesi? Coca cola zero. Sitä kuluu lähes päivittäin.
- Kuka on lempikirjailijasi? Mahdoton sanoa yhtä. Virpi Hämeen-Anttila (vaikka viimeisin kirja jäikin kesken...), Joel Haahtela, Paul Auster, Riikka Pulkkinen, Camilla Läckberg, Anna Gavalda nousevat heti mieleen.
- Parasta, mitä elämässäsi on tähän mennessä tapahtunut? Kaksi asiaa: pääsy opiskelemaan yliopistoon ja sitä kautta kirjastoon töihin sekä uudelleen löytynyt yhteys yläasteaikaiseen luokkakaveriin ja sitä kautta monta uutta ystävyyssuhdetta.
- Mottosi? Ei ole varsinaista mottoa, mutta menen asenteella "antaa mennä vaan".

11 kysymystä heille, jotka haastan mukaan:

- Minkä kirjan haluaisit tehtävän elokuvaksi?
- Kuka elossa oleva ihminen haluaisit olla?
- Pidätkö punaisista autoista? Miksi?
- Lempivärisi?
- Koira vai kissa?
- Kirjoitatko itse fiktiivistä tekstiä?
- Teetkö uudenvuodenlupauksia?
- Mikä on oudointa, mitä sinulle on tapahtunut?
- Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?
- Osaatko leipoa pullaa katsomatta ohjetta jauhopussin kyljestä?
- Millaisista elokuvista pidät?

Haastan seuraavat blogit:

- Erjan lukupäiväkirja 
- Tarukirja
- Kirjoihin kadonnut
- Riinan kirjapinot
- Kirjaston kummitus
- Kulttuuri kukoistaa -kirjablogi
 


9 kommenttia:

 1. Oh mikä ihana mekko! Pystyisitkö yhdistämään vaikka tähän blogiisi kaikkea muuta, niin ei tarvitsisi tuskailla ajanpuuteen kanssa? Minun blogistani on muodostunut vähän sekasikiö. Tosin nyt on tulossa muutoksia ilmaan, sillä poistun bloggerista puoliksi. Minua kiinnostaa aina kirjabloggaajien muukin elämä - utelias kun olen :D

  Tsemppiä käsiksen työstöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, eipä ole käynyt mielessä että tätä voisi laajentaa :) Nyt varsinkin kun on vaihe, että etsin "kirjastontätimekkoja" -> kun kirjastoon tulee lapsiryhmiä niin haluan jäädä mieleen. (Kuvan mekko on huuto.netistä tehty löytö.)

   Poista
 2. Hieno mekko, juuri tilanteeseen sopiva :-) ja kiitos haasteesta, palaan hyviin kysymyksiisi vastausten kanssa lähiaikoina!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko minunkin mielestäni! :)

  En muuten tiennyt, että täältäkin blogista löytyy kirjastoihminen, vaikka olenkin ollut blogisi lukija jo jonkin aikaa. :D

  VastaaPoista
 4. Komppaan muita, ihana mekko! Olen samanlainen askartelija, tarvitsisin lisää kärsivällisyyttä. Olisi ihana osata luoda kaikenlaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan samalla kertaa kaikille: heti kun näin mekon niin tuli tunne että tuo on saatava. Onneksi oli sopivan kokoinen, näistä kun ei koskaan tiedä. Jos tiedätte hyviä nettikauppoja joista saa "kirjastontätimekkoja" niin vinkatkaa, hameet ja tunikatkin kelpaavat :)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, tätinä ilahdun aina kovasti törmätessäni toiseen tätiin!

  Vastailen pikapuoliin, kunhan ensin bloggaan yhdestä aika ihanasta tiiliskivestä jonka juuri sain luettua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! :) Taidankin ihan piakkoin vastailla kysymyksiisi.

  VastaaPoista
 7. Nyt vastattu, hyviä kysymyksiä olit keksinyt!

  VastaaPoista