lauantai 15. joulukuuta 2012

Poimintoja ensi kevään kirjasadostaTänään on jouluvalmistelupäivä. Lahjojen paketointi on vauhdissa, teippi ja lahjanauha tietenkin loppuivat kesken niin täytyi poiketa kaupassa toiseen kertaan. Joulusuklaa maistuu, ja levylautasella on Bachin Jouluoratorio. Tunnelmaa luovat ikkunassa korkokenkävalot ja lipaston päällä kuvan tuikkukunttilät. Yksi kirjalahja on ostamatta, koska kirjakauppa ehti mennä kiinni ennen kuin ehdin sinne. Ensi viikolla uusi yritys.

Kirjastoomme on viime viikkoina tullut kustantamojen kevätkatalogeja. Kuluneella viikolla olen shoppaillut verkkokaupassa oikein urakalla; melkein kaikki on nyt tilattu ja saatu laitettua hankintaan eli siihen kuntoon, että voi tehdä varauksia. Jo vain teinkin itselleni varauksia, tässä vaiheessa noin 30... Sitten on ehkä tusinan verran kirjoja, jotka vaikuttivat kiinnostavilta mutta joita haluan vähän selailla ennen lukulistalle ottamista. Ja tietenkin on myös niitä, joita en vielä tiedä haluavani lukea ensi vuonna. Joissakin vaan on sellainen kansi tai takakansiteksti, että ne tarttuvat väkisin mukaan vaikka kuvastoa selatessa ei olisi kiinnittänyt niihin suurempaa huomiota.

Haluan jakaa joitakin kevään kirjoja, joiden ilmestymistä en millään jaksaisi odottaa... Mutta toisaalta, sitten on "joulu" koko kevään, kun harva se viikko tulee odotettu kirja tai pari!

Magne Hovden: Viisuviikingit ja Jonas Jonasson: Lukutaidoton joka oppi laskemaan. Pohjoismaista huumoria, joka osuu ja uppoaa ihan kympillä. Herrojen viimevuotiset kirjat saivat nauramaan ääneen, joten samaa odotan tulevilta.

C. J. Daugherty: Night School. Yön valitut. Nuorille aikuisille (eikös 32-vuotiaskin sovi siihen ryhmään?) suunnattua mysteeriromantiikkaa, ihan varmasti koukuttaa, kun tykkää Twilightista sekä Alyson Noëlin ja Maggie Stiefvaterin kaltaisista kirjailijoista.

Jennifer Egan: Sydäntorni ja Colm Tóibín: Äitejä ja poikia. Keltaisen kirjaston kirjat ovat usein erittäin hyviä. Kummankin tekijän edellinen kirja on vielä lukematta, mutta aion korjata asian ennen uusien ilmestymistä.

Kristiina Vuori: Siipirikko ja Maria Dueñas: Ommelten välinen aika. Historiaa, romantiikkaa, taistelua ja selviytymistä. Vahvoja naisia, vahvoja tarinoita.

Riku Aalto: Uusi kuntoilijan käsikirja ja Kirsi Valasti: Lentoa juoksuun. Treenaan maratonille, näistä siis saan (toivottavasti) paljon lisää hyödyllistä tietoa.

Cathy Cassidy: Vaahtokarkkitaivas. Tyttökirja, kansi antaa odottaa hömppää mutta ongelmiakin käsitellään.

Ja lopuksi vielä dekkareita, uutta on tulossa Viveka Steniltä, Christian Rönnbackalta, Peter Jamesilta, Håkan Nesseriltä, Fred Vargasilta, Alicia Giménez Bartlettilta ja monelta muulta!

Mitä tässä muuta voi sanoa kuin: "Rakas Joulupukki, voisitko tuoda lisää aikaa, edes kaksi tuntia jokaiseen päivään."

4 kommenttia:

 1. Jahas, löytyi toinenkin maratonille treenaava kirjabloggaaja. Onkohan tämä harrastusyhdistelmä yleinenkin? ;)

  Noista mainitsemistasi kirjoista tosin tarttuisin ensimmäisenä Hovdeniin.

  VastaaPoista
 2. Oletko kauan harjoittanut yhdistelmää? Mun maratontreenaus alkoi syyskuussa, ensi kesäkuussa pitäisi valloittaa Tukholma :) Juokseminen vie paljon aikaa mutta riittää sitä kirjoillekin. Jääpä turhat tohinat pois kun on kaksi tasavahvaa ajankulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä blogiaikana ole varsinaisesti ollut maratonharjoittelua menossa. Nyt kuitenkin on katse ja tavoite keväässä. Aiemmin olen juossut yhden maaliin ja toisen keskeyttänyt.

   P.S. Juostessakin voi lukea. Kokeilin kerran pokkarin kanssa. :)

   Poista
  2. Hahaa, enpä olisi itse keksinyt ottaa kirjaa mukaan :D Täytyy ehdottomasti kokeilla! Mulla on ensimmäinen maraton edessä, tulin ylipuhutuksi mukaan kun join liikaa valkoviiniä josta en edes tykkää. Hyvä kun tuli ilmottauduttua, juokseminen on oikeastaan tosi kivaa.

   Poista