tiistai 30. syyskuuta 2014

Näin On Kirjat 2014

Kirjavälitys järjesti Näin On Kirjat tapahtuman Helsingissä hotelli Crowne Plazassa 29.9. Pariin vuoteen en ole sellaiseen osallistunut, en bloggaajana enkä kirjastolaisena. Nyt kun Helsinki on tunnin bussimatkan päässä oli helppo päätös lähteä mukaan.

Tapahtumaan osallistui melko monta pientä ja keskisuurta kustantamoa. Esittelypöytiä kiertäessä tuntui ettei tiedä mihin katsoisi. Mielessä vilisi taukoamatta: "Tuon olen lukenut, ja tuon, ja tuon, ja tuon." "Oi, nyt tuo on ilmestynyt, ihanaa!" "Mikä tämä on, vaikuttaapa kiinnostavalta, lukulistalle!" :)

Ruokailun ja omatoimisen kiertelyn jälkeen tarjolla oli kirjailijahaastatteluja, se jos mikä oli kiinnostavaa ja pari tuntia hujahti huomaamatta. Christian Rönnbackan näin ensimmäistä kertaa livenä, Timo Sandbergiä kuuntelin ensimmäistä kertaa ja SuviSirkku Talakseen ihastuin vallan paljon. 

Jussi Raittinen lauloi, Bailamama-emännät Emilia Ek-Huuska ja Maija Kiljunen jumppauttivat yleisöä, Vuokko Ilola ja Aila Ruoho kertoivat vanhoillislestadiolaisuudesta, Mila Teräs ja ensimmäinen aikuisten romaani, Tanja Pohjolan esikoisteos (joka sattuu olemaan lukuvuorossa), Roope Lipastin vakavan naaman huumoria, Ville Hänninen ja Jussi Karjalainen esittelemässä sota-ajan sarjiksia ja pilapiirroksia... Oijoi, mielenkiintoinen kirjasyksy ja -talvi on edessä!

Illan kohokohtana oli tietenkin mukaan saatu Kirjavälitys-kassi, jossa tällä kertaa oli välitettynä Christian Rönnbackan Rakennus 31 (saako nyt tuulettaa ja hihkua ja pyöriä ympyrää), Markus Kajon Kettusen kannettava sekä Kirsi Pihan Äitijohtaja.

PS. Tapasin tilaisuudessa Kirjava kukko - blogin Veeran, hauskaa että jälleen yksi nimi on saanut kasvot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti