perjantai 27. tammikuuta 2017

Blogistanian kirjapalkintoäänestys

Vuosi on vaihtunut, ja bloggaajien on aika äänestää viime vuoden parhaat kirjat. Itse osallistun tänä vuonna kolmeen kategoriaan. Aloitetaan Blogistanian Finlandiasta, jota emännöi Lukutoukan kulttuuriblogi. Ehdokkaani ovat:

3 p: Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista. Kirja ilmestyi jo alkuvuodesta, mutta se oli niin vaikuttava että koko vuoden lukukokemukset vertautuivat siihen. 

2 p: Tuomas Juntunen: Tuntematon lapsi. Erittäin harvoin kohtaan kirja, joka laittaa minut itkemään. Poikkeuksellisen hieno tarina menetyksestä, surusta - ja elämästä. 

1 p: Raija Oranen: Ackté!. Hieno fiktiivinen kuvaus todellisen diivan elämästä keskittyen häneen eikä "julkkispoikaystävään". Blogistanian Globaliaa emännöi tällä kertaa Kirjakaapin kummitus. Äänestän vain yhtä kirjaa, eli 

3 p: Darragh McKeon: Kaikki pysyväinen haihtuu pois. Järkyttävä ja koskettava kertomus Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta, joka pistää miettimään mitä kaikkea voi tapahtua ja kuinka kauaskantoisia seurauksia voi olla. 


Yleensä Blogistanian Tieto on kategorioista vaikein, koska aiemmin olen lukenut niin vähän tietokirjoja että on ollut hankala löytää ehdokkaita. Tänä vuonna on toisin, ehdokkaita oli helposti enemmän kuin kolme. Tietoa emännöi Yöpöydän kirjat, ja ehdokkaani ovat: ¨


3 p: Peter Wohlleben: Puiden salattu elämä: kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä. En muista milloin viimeksi olisin riemastunut luontokirjasta näin paljon! Sain paljon paljon enemmän kuin  mitä odotin.

2 p: Raila Kinnunen: Karita Mattila - korkealta ja kovaa. Napakka ja hauska elämäkerta, jossa ei säästellä sanoja eikä tunteita.  

1 p: Mari Manninen: Yhden lapsen kansa. Koskettavia, lähelletulevia kertomuksia kiinalaisten perheiden arjesta yhden lapsen politiikan aikana ja sen jälkeen. 


Äänestys tapahtuu tänään klo 10 ja sen jälkeen selviää, miten blogeissa on tällä kertaa äänestetty. Yleensä hajontaa on paljon, jännittävää nähdä miten tällä kertaa.
6 kommenttia:

 1. Akvarellit pitäisi vihdoin lukea, tuosta Acktésta nyt kiinnostuin! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Luin Viikilältä perään sen kuunnelmaversion mutta eihän se ole sama asia luettuna kuin kuunneltuna.

   Poista
 2. Minä puolestani varasin heti tuon Globalia-ehdokkaasi, kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiinnostava ja hyvä. Ihmeen vähän sai julkisuutta, tuntui että Thernobylin 30-vuotis"muisto" jäi muiden uutisten jalkoihin. Tärkeä kirja.

   Poista
 3. Mannisen kirja ja Akvarelleja löytyvät minultakin <3

  Olen lukenut myös Tuntemattoman lapsen ja pidin siitä tosi paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä mielessä helpot valinnat, että kun katsoo muiden listoja niin siellä on monta kiinnostavaa mitä en ole vielä lukenut. Kivaa että postauksista löytyy myös ihan uusia tuttavuuksia, kyllä on kynä ja paperia valmiina kun katsoo minne muiden äänet menevät :)

   Poista