sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uusi työ, uusi kaupunki, uusi koti - taas

Aloitin vuoden alusta uudessa - tai uudessa vanhassa - työssä. Kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen palasin Oriveden kirjastoon lasten- ja nuortenosastolle. Haikein mielin jätin Vantaan, mutta samalla olen täynnä intoa. 

Ensimmäinen työviikko jätti olon, että pää on samaan aikaan täynnä ja tyhjä. Moni asia on muuttunut, niin kirjahyllyissä, hankinta-asioissa kuin käytännön jutuissa. Paljon on tietysti rutiinia, niin että lainaus, palautus, tiedonhaku, varausten teko ja sen sellainen sujuu kyselemättä. Mutta tilanne on toinen kun tarvitsen uusia kirjastokortteja ja teippiä, mietin mihin lehtiin tulee kirjaston leima, missä säilytetään tikkaita, missä ovat nuorten elokuvat ja niin edelleen, ja niin edelleen...

Samalla olen kolmen asunnon loukussa. Vantaan asuntoni on vielä tammikuun, koska saan asunnon Tampereelta vasta kuun vaihteessa. Siihen asti asun vanhempieni nurkissa Orivedellä. On siinä monenlaista tohinaa; onko Vantaalla tehdyt kirjavaraukset peruttu ja lainat palautettu, pitää hommata muuttolaatikot ja vuokrata pakettiauto, täytyy muistaa katkaista nettiyhteys ja siirtää sähkösopimus, selvittää millaisella bussilipulla ja aikatauluilla pääsen kulkemaan Tampereelta Orivedelle eri vuoroihin... Samalla pitäisi jaksaa treenata kevään puolimaratonille ja huolehtia ystävyyssuhteista. 

Tänä vuonna olen lupautunut mukaan kahteen isompaan juttuun. Yhteistyössä Ylen kanssa tehtävä Kirjablogit ja 101 kirjaa on suuri juttu, mutta varsinaisesti se työllistää minua vain kahden kirjan lukemisen ja postaamisen verran. Lisäksi olen ilmoittautunut mukaan Helmet-lukuhaasteeseen. Sitä tein myös viime vuonna mutta en saanut kaikkea kokoon. Tänä vuonna blogini on listattu mukana olijoihin, joten on syytä yrittää tosissaan saada kaikki kohdat ruksittua :) Vähän myös kiinnostaisi suomenruotsalaisen kirjallisuuden haaste, jossa lukutahti olisi kirja per kuukausi... 

Haasteista ja lukuinnostuksesta huolimatta sanon varoituksen sanan: kaiken tämän hässäkän keskellä on täysin mahdollista että en ehdi tai jaksa lukea tammikuussa oikeastaan lainkaan. Viikko jo mennyt, enkä ole lukenut yhtään kirjaa, kesken on kyllä parikin ja lainattuna vajaat kymmenen lisää. Katsotaan miten tulevina viikkoina käy!

16 kommenttia:

 1. Tsemppiä muuttoihin ja uuteen työhön! Kiva saada sinut Tampereelle - ehkä nähdään joskus bloggaajaporukalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitus on osallistua bloggaajatapaamisiin jos ja kun niitä järjestetään :)

   Poista
 2. Onnea uuteen työhön (ja harmi että ei kai sitten nähdä enää pääkaupunkiseudun blogitapaamisissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saatan hyvinkin vierailla Helsingin tapaamisissa toisinaan, tarkoitus on käydä toisinaan teatterissa ja oopperassa niin niitä voi ehkä yhdistää bloggaajamiittiin :)

   Poista
 3. Onnea ja tsemppiä uuteen työhön! :-) Samanlaiset kuviot mullakin: työpaikka vaihtui taas ja kestää kesäkuun alkuun ja kaupunki vaihtui (samassa kaupungissa ollaan!). Uusi työpaikka jännittää (tulevan viikon jälkeen taitaa minunkin pääni olla pullollaan uutta), mutta kaupunki on onneksi tuttu ja tykkään Tampereesta todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen Orivedeltä kotoisin ja aiemmin asunut myös Tampereella, se on kiva kaupunki. Kiitos ja onnea myös sinulle uuteen työhön!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se tästä taas rauhoittuu, viimeistään noin kuukauden päästä... Sitten taas pääsee arkeen (ja rauhassa lukemiseen!) kiinni.

   Poista
 5. Hyviä lukuhetkiä tälle vuodelle! Ja onnea uuteen työhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katalogeja kun on vilkuillut niin kaikkea kivaa on tulossa... Ekan työviikon aikana olen hyllyttänyt varsin vähän niin vielä en ole bongaillut löytöjä hyllyjen välistä, eiköhän sieltä tule vastaan vaikka mitä kivaa :)

   Poista
 6. Hyviä lukuhetkiä, onnea uuteen työhön sekä tsemppiä muuttamisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On neljäs muutto kolmeen vuoteen niin menee osittain jo rutiinilla eikä turhaa tavaraa ole, mutta on se silti aika ärsyttävää.

   Poista
 7. Onnea kaikille uusille jutuille ja tuo kuva on mahdottoman hauska. Tuollainen kirjanurkkaus toimisi missä vain: kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, työpaikoilla, odotustiloissa... saa jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä ihana nurkkaus ja näyttää olevan niin naperoiden kuin teinien suosiossa :D Joskus mietittiin että miksi keskellä lastenosastoa on tyhjä koppi suljetun oven takana, siispä irrotettiin ovi ja laitettiin seinälle pehmolevyt. Kerrankin niin että todella pienellä vaivalla sai ison ja kestävän ilon!

   Poista
 8. Tsemppiä uuteen vanhaan työhön. Ainahan se vaatii hetken, että oppii löytämään sen teippirullan ja lyijykynät, mutta onneksi se on vain se hetki. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyvää uutta vuotta sinulle myös! Eilen olin iltavuorossa jo pari tuntia yksin tiskissä, ei paniikkia :D Onneksi kaikilla kollegoilla on puhelin niin heti voi soittaa hätiin. Tänään jo on koulutus liittyen projektiin josta en tiedä mitään, mutta aihe on virtuaalitodellisuus ja hauskaa on :)

   Poista