keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Päivää pitkästä aikaa! Ja terveisiä Vantaalta


Blogissa on ollut hiljaiseloa jonkin aikaa ja siihen on hyvä syy: olen tehnyt muuttoa Lohjalta Vantaalle. Avaimet uuteen asuntoon hain vappuaattona, ja kuvittelin siirtäväni suuren osan tavaroista uuteen osoitteeseen vappupäivän ja viikonlopun aikana. Toisin kävi, sillä tulin kipeäksi vappuaattona. Suunnitellun viiden autokuormallisen sijaan sain tuotua kolme, lisäksi suunnittelemani n. 80 km:n polkupyöräajelu piti jättää tulevaan viikonloppuun. Toivottavasti olen silloin siinä kunnossa että saan ajettua pyörän, se kun ei taida mahtua henkilöautoni peräkonttiin.

Kuten kuvasta näkyy, kirjat ovat pääseet uuteen kotiin :) Ainoa hankaluus on se, että Lohjalla tilanjakajana toiminut hyllykkö on aivan liian pieni. Se oli pieni jo silloin kun kirjoja oli molemmilla puolilla, joten turha edes yrittää jos sen laittaa seinän viereen. Yksi ensimmäisistä projekteista näyttääkin tältä: 1. Osta kirjahylly. 2. Kokoa se. 

Kirjojen lisäksi toin paljon vaatteita, vähän astioita ja patjan. Selviytymisleiri on valmis. 

En taida ainakaan tällä viikolla ajaa arkena Lohjalle vaan menen viikonloppuna pakkaamaan lisää. Olo alkaa nyt vasta olla suhteellisen normaali, tosin ruoka ei maistu vieläkään joten energiat ovat vähissä. Onneksi on tullut jääkiekkoa mitä katsoa läppäriltä, niin on ollut hyvä syy miksi en ole purkanut kaikkia vaatteita kaappeihin. Sitä paitsi täytyy lukea Lohjalta lainassa olevat kirjat ennen kuin muutan sieltä kokonaan pois... 

Työt Tikkurilan kirjastossa alkoivat maanantaina, kivaa on ollut. Paljon tietysti asiaa ja uusia ihmisiä mutta olen kokenut olevani tervetullut. Sähköinen kalenterini olikin buukattu jo yli puolilleen ensimmäisten kolmen viikon osalta :) Tiedossa on kirjastovierailuja eri puolilla Vantaata sekä työpajoja ja niiden suunnittelua.

Tässä vähitellen alan ottaa uutta kaupunkia haltuun. Matkakortin hankin tänään, kirjastokortin eilen :) Tikkurilan kaupat ja palvelut alkavat olla puolituttuja, pikkuhiljaa laajennan reviiriä. Kunhan saan polkupyöräni tänne niin sillä on kiva kierrellä ympäriinsä. Jos siis lämpenisi se verran että tarkenee olla ulkona... Mutta hyvillä mielin on uusi ovi avattu, ja eiköhän tässä kohta saa lainattua ensimmäisen kirjan Vantaan kirjastosta, varauksia olen toki jo tehnyt :)


10 kommenttia:

 1. Tervetuloa Vantaalle :) Me käydään aina toisinaan Tikkurilan kirjastossa, vaikkei se lähin kirjastomme olekaan. Valikoimaltaan hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen heinäkuun lastenosastolla :) Muuten paljon liikkeellä ja ohjaamassa koululaisryhmiä kunhan syksy taas koittaa.

   Poista
 2. Tervetuloa lähiseuduille :) Minäkin olen joskus ekskuillut Tikkurilaan, kirjaston musiikkiosaston vuoksi ensisijaisesti mutta kyllä samalla tulee katseltua muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei yhtään huono kohde tutkimusretkille :) Mä olen vasta ihan varovasti kiertänyt hyllyvälit, en vielä tutustunut yhtään tarkemmin siihen mitä kaikkea missäkin on. No huomenna tai ensi viikolla oikein ajan kanssa tutustumaan (ja lainaamaan).

   Poista
 3. Tikkurilan kirjasto on lapsuuteni kirjasto, ja käyn siellä edelleenkin vaikka se ei lähikirjasto nykyään minulle olekaan. Minulle tärkeä kirjasto! :)

  VastaaPoista
 4. No niin, hyvältä näyttää ja onneksi sairastuminenkin on takanapäin! Onnea uuteen kotiin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämä voittaa kunhan saan huonekalut tänne. Tosin monivuotisen yksiöissä elämisen seurauksena huonekaluja ei ole kaksion täydeltä... Näyttää siltä että "joudun" investoimaan kirjahyllyn lisäksi ainakin vuodesohvaan ja parvekekalusteisiin :) Ärsyttää vaan se että kun tulee pino kalustefirmojen mainoksia niin ei ole osoitteita eikä edes kaupunginosia missä sijaitsevat niin kaikki pitää etsiä erikseen.

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin ☺ Kirjat ja patja, siinä akuuteimmat muutettavat 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä ne, lisäksi vähän astioita ja vaatteita. Ihan viimeisenä tuli mieleen että aamupalatarpeet voisivat myös olla aika tärkeitä :) Nyt on jo melkein kaikki uudessa kodissa, huonekalutkin tulevat loppuviikolla.

   Poista