tiistai 29. lokakuuta 2013

Kirjamessufiilistelyä


Ensimmäistä kertaa ikinä kirjamessuilla sain oman nimikortin :) Ylpeänä sitä kannoin lauantain ja sunnuntain. Suunnitelmia oli että mitä kaikkea haluaisin nähdä mutta eihän siitä mitään tullut. Ei sinnepäinkään! Heti alussa tuli työasiat mieleen ja koko viikonlopun sinkoilin paikasta toiseen, jotta saisin mahdollisimman paljon valokuvia joista sitten tein tänään kansion kirjaston Facebook-sivulle. Piipahdin myös musiikki- ja ruokamessujen puolella etsimässä kuvattavaa.

Kirjailijoita kuuntelin muutaman minuutin kerrallaan, ja taas matka jatkui. Osan löysin ohjelman perusteella, osaan törmäsin sattumalta esimerkiksi kirjakauppojen tai kustantamoiden haastattelupisteissä. Lisäksi osallistuin kahteen bloggaajille tarkoitettuun kirjailijatapaamiseen, Atenan järjestämänä pääsin kuuntelemaan Pasi Ilmari Jääskeläistä ja Liken + Innon yhteistapahtumassa tapasin Hugh Howeyn ja Laura Gustafssonin.
Mauri Kunnas

Hugh Howey ja Liken Nora Varjama

Eoin Colfer


Kaari Utrio
Anja Snellman
Kjell Westö

Yllätyin siitä, että todella monia esiintyjiä kuunteli suuri joukko ihmisiä, niin suuri, että kuvaaminen oli vaikeaa kun kohteeseen oli niin pitkä matka. Parhaat kirjailijakuvat taisivatkin tulla signeerauspisteiltä.

Ihmisten lisäksi kuvasin kaikkea muuta, mikä omaan silmääni näytti hienolta. Sitä oli paljon, tässä vain jokunen esimerkki:
Bazarin kirjapino. harmi, että Katherine Pancol perui messuosallistumisensa.


Teoksen messuosasto


Herra Hakkarainen

Pakko lopuksi tunnustaa, että postauksen ulkoasu jännittää... Alkupuolen kuvia sain jotenkin aseteltua mutta lopun kuvat eivät suostuneet liikkumaan vierekkäin. Todennäköisesti kuvitus on iloisesti sikinsokin mutta niin olen minäkin vielä pari päivää messujen jälkeen :) Kivaa oli, ensi vuonna uudelleen. Ja onhan tässä välissä kirjamessuja ainakin Seinäjoella ja Tampereella.

1 kommentti: