tiistai 8. lokakuuta 2013

Turku 5.10.2013: Kirjasto ja Kirjamessut

Heti alkuun huomautus: postausta tehdessä kuvat olivat hienosti järjestyksessä mutta virallisessa versiossa tila näyttää olevan kapeampi joten osa kuvista on jokseenkin vinksallaan tai ainakin vähän miten sattuu. Toisaalta, ehkä se tekee jutusta hauskemman näkäisen, ei siis välitetä siitä :)

Kirjastossa työskentelevänä on aina kiinnostavaa vierailla muissa kirjastoissa. Turussa järjestettiin bloggareille kierros, johon valitettavasti pystyin osallistumaan vain osittain, kiitos sen että olen julkisten kulkuneuvojen varassa. Vanhimmat kokoelman jäivät näkemättä, mutta Kummituskierrokselle pääsin mukaan.

Pääkirjaston kellarissa kuulemma kummittelee. Tällä kertaa kummitusrouva ei näyttäytynyt, mutta jännittävää oli silti. Varastotila oli pimeä ja sokkeloinen, ja siellä täällä oli näennäisen tarkoituksettomia pikku kopperoita. Aavemaista kolinaa ja kitinää kuului katonrajasta, jossa liukuhihna kuljetti palautettuja kirjoja. Enpä haluaisi olla siellä yksin, kun noin viidentoista hengen porukassakin paikka oli ei nyt sentään karmiva mutta vähän hyytävä.

Kellarista jalkauduimme auringonvaloon ja hajauduimme messuilemaan. Messukeskuksessa onnistuin kadottamaan bloggarikollegani, joten kiertelin halleja sekä kirja- että ruokapuolella. Esityksiä en juurikaan katsellut, enemmän keskityin ottamaan valokuvia kirjaston facebook-sivua varten.

Tämä oli toinen kertani Turussa, ja kuten edellisellä kerralla, tälläkin kerralla suosikkipisteeni oli koululaisten kotoisa haastattelupaikka. Siellä nuoret haastattelivat nimekkäitä kirjailijoita, ytimekkäästi vartissa tai puolessa tunnissa. On kertakaikkisen mahtavaa, että kirjailijat ovat mukana tällaisessa, ei pelkästään sellaisissa haastatteluissa joissa on otsikoitu teema ja haastattelijana ammattilainen, esimerkiksi kustannustoimittaja tai toinen kirjailija. 


Peter Franzén
Outi Pakkanen


Kari Hotakainen

Nuorisokirjailjoiden pisteessä oli kirjabingoa sekä haastatteluja. Siinä piipahtelin pitkin päivää ja tässä bongauksia sieltä:
Kirsti Kuronen

Harri István Mäki ja Marja-Leena Tiainen
Netta Walldén, Markku Karpio ja Johanna Hulkko

Yhden päälavan oloisen paikan ohitin muutamaan kertaan. Päälava siksi, että sen edessä oli paikkoja kymmenille katsojille ja kaikki paikat olivat hyvin usein varattuja. Siellä näkyi myös ainakin Nelosen tv-kamera. Napsin ohimennessäni tällaiset:

Helena Petäistö
Alivaltiosihteeri

Signeerauksia oli useammassakin paikassa, aika monta suosikkiani missasin mutta kamera tallensi nämä:

Tuomas Kyrö

Sami Toivonen ja Aino HavukainenOhikulkiessani törmäsin tilanteeseen, josta en tiedä oliko se suunniteltu vai spontaani: Kari Hotakainen ja Tuomas Kyrö istuivat keskustelemassa pienen pyöreän pöydän ääressä.Aulassa seikkailin moneen kertaan, alla olevan Vares-auton ohitin useaan kertaan mutta mainoksen vähän erilaisesta kirjoituskilpailusta huomasin sattumalta kun olin jo kierrokset kiertänyt ja väsyneenä miettimässä messubussin aikataulua.
Olin jo lähdössä pois, mutta kävin vielä kurkistamassa yhteen halliin, josta kuului musiikkia ja jossa näkyi paljon ihmisiä katsomossa. Ja kenet siellä bongasinkaan, sehän oli messujen ohjelmapäällikkö :)

Jenni Haukio

Messukäynnistä jäi hyvä mieli, kuten yleensä aina, paikkakunnasta riippumatta. Näin monia esiintyjiä ja sain hyviä kuvia. Tapasin myös bloggarikollegoita ja erillsiessä bloggaajatapahtumassa sain uutta tietoa harrastukseeni liittyen. Ainoa hankaluus, sekin toki positiivinen asia, oli se että esiintyjiä oli niin paljon etten mitenkään ehtinyt nähdä kaikkia jotka olisin halunnut. No, ehkä osan heistä näen loppukuusta Helsingin Kirjamessuilla. 

2 kommenttia:

  1. No niin, olemme seisseet lähes kosketusetäisyydellä toisistamme. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Helsingissä oltaisiin kosketusetäisyydellä eikä vain melkein :)

      Poista