perjantai 14. lokakuuta 2016

Elokuvissa: Inferno -kutsuvierasnäytös

Heti perään toinen elokuva, joka perustuu kirjaan jota en ole lukenut... Mutta sentään kuunnellut! Kun Inferno ilmestyi muutama vuosi sitten, kirjaston varausjono oli melkoinen. Lainasin äänikirjan, mutta muistan vain että istuin lattialla ja kuuntelin (lukijana Lars Svedberg). Arvelin, että elokuvassa on Da Vinci -koodin kaltaista vauhdikasta menoa.

Niin on, ja onkin paikka paikoin niin vauhdikasta ettei meinaa perässä pysyä. Juostaan, ajetaan autolla, mennään junalla, lennetään... Heti alusta alkaen.

Robert Langdon (Tom Hanks) herää Firenzessä sairaalassa, eikä muista edellisestä kahdesta päivästä mitään. Miksi hän on tullut Firenzeen, ja miksi hän on päätynyt päävamman kanssa sairaalaan? Tuskin hän on herännyt tajuttomuudesta, kun ammuskelu alkaa. Lääkäri Sienna Brooks (Felicity Jones) auttaa Langdonin pakoon, ja päätyy mukaan arvoitusta ratkaisemaan. Ihmiskuntaa uhkaa Inferno, mutta mikä se on ja ennen kaikkea missä se on? Kilpajuoksu aikaa vastaan kuljettaa kaksikkoa ja heidän takaa-ajajiaan Firenzestä Venetsiaan ja edelleen Istanbuliin. 

Elokuva tarjosaa kaksi tuntia hyvää viihdettä. Pidin siitä, että tapahtumat sijoittuvat merkittäviin paikkoihin, niin että katsoja saa huomaamatta annoksen kulttuurihistoriaa. Sekä rakennukset että yksittäiset taideteokset ovat tarinan kannalta merkityksellisiä, mikä on erittäin hyvä asia. Harmi vaan että tapahtumat etenevät niin vauhdilla että monessa kohteessa piipahdetaan hyvinkin nopeasti. Parikymmentä minuuttia lisää pituutta leffaan, niin olisi voitu hetki hengähtää saleissa tai maanalaisilla käytävillä. Eikä silti olisi ollut tylsää.

Pidin myös huumorista, joka keventää hengästyttävää hengenvaaraa. Tuntui, että mukana on sekä tahallista että tahatonta huumoria. Korostetun hauskaa on esimerkiksi kohtauksessa, jossa Langdon etsii kahvi-sanaa. Minua nauratti myös se, että riippumatta siitä missä rakennuksessa ollaan, Langdon tietää vaihtoehtoiset uloskäynnit salaovineen. 

Kiitos WSOY:lle kutsusta ja viihdyttävästä elokuvaillasta.

Inferno on ensi-illassa tänään 14.10.

Inferno
Päärooleissa Tom Hanks ja Felicity Jones
Käsikirjoitus Dan Brownin romaanin pohjalta David Koepp
Ohjaus Ron Howard


4 kommenttia:

 1. Ai sinä pidit? Niin piti Hesarin arvostelijakin. Tätä voisi siis harkita, kun haluaa katsoa tämäntyyppisen elokuvan (joskus haluaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkäsin :) Kiva että siinä on myös kulttuurihistoriaa mukana, ei mene pelkäksi takaa-ajoksi.

   Poista
 2. Tahti on Infernossa tosiaan hengästyttävä. Leffan jälkeisenä yönä elin unissanikin vauhdikasta pakomatkaa, aamulla ei ollut kovin levännyt olo. ;) Mutta samaa mieltä. Inferno on viihdyttävä leffa.

  VastaaPoista