lauantai 20. lokakuuta 2018

Andy Lee: Älä avaa tätä kirjaa

Andy Lee: Älä avaa tätä kirjaa
Englanninkielinen alkuteos Do Not Open This Book
Kuvitus Heath McKenzie
Suomentanut Elina Vuori
Tactic 2016
31 s.

Lisää mahtavia kuvakirjoja! Jos tai kun kirjan nimi on Älä avaa tätä kirjaa, on päivänselvää että se on avattava ja selvitettävä, miksi niin ei saisi tehdä. Hyvin pian käy selväksi, että nimettömäksi jäävä hahmo tekee kaikkensa saadakseen lukijan lopettamaan sivujen kääntämisen. Hän raivoaa, taivuttelee, pitää mykkäkoulua, varoittaa... Mutta ei auta! Lukijan, aikuisenkin sellaisen, on pakko jatkaa viimeiselle aukeamalle asti, sekä nähdäkseen miten hahmo yrittää estää lukemisen jatkamista että selvittääkseen mitä lopulta tapahtuu.

Yritin miettiä, miksi tykkäsin kirjasta ihan hirmuisen paljon. Eihän siinä tapahdu mitään! Paitsi siellä viimeisellä aukeamalla. Ehkä juju piileekin siinä. Hahmo on piirretty hauskan näköiseksi ja hän käyttäytyy hassusti. Seurattavaa on tarpeeksi, vaikka varsinaista juonta ei ole. Taas on fiilis, että voi hitsi pääsisinpä pian lukemaan lapsille töissä.

Myös muut bloggaajat ovat pitäneet tästä "peikohkosta" (Kirjojen keskellä), "pitkäjalkaisesta munamiehestä" (Lastenkirjahylly). Postaus myös Sinisellä keskitiellä ja Sinisissä helmissä.

Helmet-lukuhaasteeseen sain tästä kohdan 13, "kirjassa on vain yksi tai kaksi hahmoa".  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti