maanantai 30. syyskuuta 2019

Henna Ryynänen: Jouluinen Myry

Henna Ryynänen: Jouluinen Myry
Tammi 2019
33 s.
Joulu tulee! Ensimmäiset jouluaiheiset kuvakirjat taisivat tulla jo kesällä, ja lokakuun koittaessa on meidän kirjastossa aika laittaa jouluaineisto esille. Tuorein tulokas joulukirjojen listalle on todellinen helmi, kaikin puolin täydellinen kirja. Ei pelkkää kimalletta ja lumisateen tai jouluaaton odotusta, vaan vauhdikas ja jännittävä seikkailu ryyditettynä kuvituksella, josta aikuinenkin nauttii täysillä.

Korvatunturi on siirtynyt nykyaikaan, sillä osa lahjoista tehdään 3D-tulostimella ja Joulupukki suunnittelee aaton rekireittiä karttapalvelun avulla. Puhumattakaan supermodernista sähkökäyttöisestä reestä! Onneksi reessä on karvanopat ja Wunderbaum, ettei ihan mene liioitteluksi :D 

Kovin usein Joulupukki on kuvattu tukevaksi punaposkiseksi ukkeliksi, joka pukeutuu aina punaiseen. Nyt on toisin. Pukki on rennon oloinen heppu Jussi-paidassa, tukka poninhännällä. 

Kirjassa kaikki on hyvin siihen asti, kunnes Joulupukki lähtee lahjojenjakokierrokselle. Reestä putoaa yksi paketti, ja Myry-koira lähtee toimittamaan sitä perille yhdessä Harakka Huttusen kanssa. Monta mutkaa on matkassa ja vauhtia riittää ennen kuin tehtävä on saatu suoritettua. 

Pidän tästä erityisesti monien yksityiskohtien vuoksi. Kuvituksessa riittää tutkittavaa niin lapselle kuin aikuiselle. Joka sivulla saa hihkaista ilahtuneena, että tuommoinenkin juttu! Myös kieli saa riemastumaan kerta toisensa jälkeen. 

Lisää tällaisia kirjoja! Myryn seikkailuista saamme lukea myöhemmin lisää, se on hyvä juttu. Toivon, että sarjaan tulee monta osaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti