lauantai 15. elokuuta 2020

Lastenkirjalauantai: Fearne Cotton: Joogavauvat

Fearne Cotton: Joogavauvat
Kuvittanut Sheena Dempsey
Suomeksi riimitellyt Minna Ihatsu
Kustannus-Mäkelä 2018
24 s.Ihana hyvän mielen kirja Joogavauvat on jo pari vuotta vanha, mutta haluan nostaa sen esiin ihan siksi, että ainakin minua hymyilyttää joka kerta kun näen kansikuvan. Jokaisella aukeamalla on vauva tai kaksi, yksin tai yhdessä, monesti aikuisen kanssa, ihan arkisissa toimissa. Ulkona eväsretkellä joogataan perhosina, takapihalla on vauvapuu, sillan alle mahtuu pikkuveljen leluauto... 

Esipuheessa kirjoittaja pyytää aikuista olemaan mukana lasten opetellessa asentoja ja liikkeitä. Haluan korostaa, että voidakseen olla mukana aikuisen ei tarvitse olla joogaosaaja. Kirjaan on valittu helppoja, yksinkertaisia asentoja, jotka on vielä listattu kirjan loppuun. Kuvituksen perusteella pääsee vallan hyvin perille siitä, miten kukin liike tehdään. 

Kirja on luettu myös Luetaanko tämä? -blogissa, jossa lapsi innostui kokeilemaan kaikkea :) Haluan myös mainita, että meillä oli alkuvuonna kirjastossamme satujoogaa päivähoitolapsille, ja se sai suuren suosion. Toisaalta, kukapa ei haluaisi kokeilla saako kutitettua varpaalla nenää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti