keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Vuosi Afrikassa -lukuhaaste

 

Olin marraskuussa kahden viikon lomalla Sansibarin saarella. Jo ennen lomaa, ja etenkin sen aikana, tajusin kuinka vähän tiedän Afrikasta, alkaen ihan siitä kuinka harvan maan osaan sijoittaa kartalle oikein. On siis lukuhaasteen paikka! 

Vuosi Afrikassa -lukuhaaste (#vuosiafrikassa) kestää koko vuoden 2024, saa tulla mukaan ken haluaa :) 

Sansibar kuuluu Tansaniaan, johon liittyviä kirjoja on ilmestynyt lähiaikoina ainakin Riikka Palanderilta ja Irja Aro-Heinilältä. Toivon haastevuoden aikana löytäväni kirjallisuutta suomeksi, mutta jonkun verran varmaankin luen englanniksi. Toivon myös, että kirjallisuus kattaa mahdollisimman monta maata. Yritän löytää karttakuvan, josta voin värittää maita sitä mukaa kun olen kuhunkin liittyvän kirjan lukenut. Ja jos tuntuu siltä, että vuosi ei riitä, jatketaan haastetta toinenkin vuosi. 
 


4 kommenttia:

 1. Hyvä aihe. Jotain afrikkalaisia kirjoja odottaa lukemista hyllyssä, joten jonkinlainen osallistuminen lienee luvassa, mutta kuinka laaja, saa nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki lasketaan! :) Tämän on tarkoitus olla paineeton, joskin pidän itselläni paineen muistaa haasteen olemassaolo koko vuoden ajan. Jännityksellä odotan huomenna julkaistavaa Helmet-lukuhaastetta ja toivon lukevani paljon sellaisia kirjoja, jotka sopivat molempiin haasteisiin.

   Poista
 2. Mukana! Loputtomalla lukulistallani on teemaan sopivia kirjoja, jospa nyt oikeasti lukisinkin niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa mukaan :) Lue monta kirjaa niin saan niistä lukuvinkkejä :D

   Poista