sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Helmet-lukuhaaste 2023

 


No niin, olen taas suurin toivein valmiina uuteen Helmet-lukuhaasteeseen! Vuosi sitten kuvittelin, että saan haasteen valmiiksi hyvissä ajoin, kun heti julkaisupäivänä oli mielessä 5-6 kirjaa jotka sopivat haastekohtiin. Vaan kuinkas kävikään... Taas jäi joulukuulle yli 10 kohtaa täytettäväksi, ja jouduin etsimään ohuita kirjoja jotta ehdin lukea ja postata kaikki. Ja siis haasteenhan on tarkoitus olla leppoisa ja paineeton :D No, tammikuu koitti ja olen jälleen unohtanut joulukuisen tuskailun. 

Myös tällä kertaa olen toiveikas, että haaste valmistuu ajoissa eikä joulukuulle jää sumaa. Kun haaste julkaistiin muutama päivä sitten, huomasin että nyt on peräti 14 kohtaa täyttymässä blogini luonnoksissa olevista teksteistä, tämänhetkisistä kirjastolainoista ja -varauksista sekä niistä oman hyllyn kirjoista, jotka tulivat mieleeni heti vaikka en ollut silloin kotona kirjahyllyni luona. Kirja on valmiina kohtiin 
3, kirjan nimessä on kasvi,
4, kirja jonka aioit lukea viime vuonna, 
6, kirjan kansikuvassa on vaate tai kirjan nimessä on jokin vaate, 
8, kirja kertoo pienestä kaupungista, 
10, kirjailijan nimessä on yhtä monta kirjainta kuin sinun nimessäsi, 
12, kirjan nimi liittyy veteen,
13, kirjan kansi on värikäs tai kirjan nimi on värikäs, 
15, kirjan nimessä on ja-sana, 
17, kirja on kokoelma esseitä, pakinoita tai kolumneja, 
20, kirja kertoo naisesta, joka on matkalla, 
30, kirja on ollut ehdolla kirjallisuuspalkinnon saajaksi, 
34, kirja kertoo Ukrainasta, 
42, kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa, 
44, kirja kuuluu genreen eli kirjallisuudenlajiin, jota et yleensä lue

Eli alku lähtee vauhdilla liikkeelle, toivottavasti tahti säilyy. Eikä käy niin kuin yleensä, että huomaan lukevani kirjoja joita ei mitenkään saa sovitettua mihinkään haastekohtaan. Tai että luenkin monta kirjaa matkalla olevista naisista, mutta missään lukemassani kirjassa ei ole karttaa (haastekohta 1). 

Lukuiloa jokaiselle, osallistuittepa lukuhaasteisiin tai ette :) 

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen innosta puhkuen mukana! :D Vaikka vähän vaikealta kuulostaa. Onneksi Fb:ssä on se oma ryhmänsä Helmetille, josta saa täsmävinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon usein googlannut haastekohtia loppuvuodesta, ja Helmetin Fb-ryhmä sekä Kirjasampo on olleet hyvänä apuna. Joskus sattuu niinkin että jonkun helpon oloisen kohdan jättää loppuun, ja sitten mikään luettu kirja ei sovikaan siihen, turhauttavaa :D

      Poista