keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Hei hei vuosi 2019, tervetuloa 2020. Yhteenvetoa ja tulevan suunnittelua

Vuosi 2019 oli kirjojen suhteen kovin vaihteleva. Luin paljon erinomaisia kirjoja, mutta toisaalta myös niitä mitäänsanomattomia, kiitos lukuhaasteiden... Uutuuskirjoissa taso on kova, niin uusilla kuin vanhoilla tekijöillä. Samaa lienee odotettavissa myös tänä vuonna.

Oma lukuhaasteideani oli Maailman ympäri 80 päivässä. Luin siihen 14 kirjaa:

  • Olli Jalonen: Merenpeitto
  • Fred Vargas: Muistoksi käynnistäsi
  • Julia Navarro: Vaiennut veljeskunta
  • Matti Korhonen: Suezin rauhansoturit
  • Clive Cussler & Graham Brown: Rajumyrsky
  • Sujata Massey: Murha Bombayssa
  • Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty
  • Adam Hall: Surmantanssi Singaporessa
  • Janice Y. K. Lee: Pianotunnit
  • Amélie Nothomb: Nöyrin palvelijanne
  • James Patterson: Kuka kuolee ensin?
  • Sanna Tahvanainen: Kirsikoita lumessa
  • Hanna Tuuri: Tuulen maa
  • Kamila Shamsie: Joka veljeään vihaa
Jos joku olisi kysynyt, mitä luin haasteeseen, olisin todennäköisesti muistanut 4-5. Muutama on sellainen, että en varmasti olisi muistanut vaikka kuinka olisin miettinyt. Tämän haasteen kanssa kävi niin, että kuusi kirjaa oli helmiä ja kahdeksan pakkopullaa. Mutta tulipa tehtyä!

Kanssani maailmaa kiersivät Paula blogista Kirjan pauloissa sekä Aino blogista Sheferijm - Ajatuksia kirjoista!. Kiitos kun lähditte matkaan!

Helmet-lukuhaaste aiheutti perinteisesti päänvaivaa; alkuvuodesta luin kirjoja jotka eivät sopineet mihinkään haastekohtaan joten loppuvuodesta tuli kiire ja jouduin hakemalla hakemaan sopivia kirjoja. Mietin, että jättäisinkö ensi vuoden Helmet-haasteen väliin mutta kun lista julkaistiin, totesin että minullahan on jo lainassa kirjoja ainakin neljään kohtaan. Eli taas mennään!

Bongasin Ainolta kiinnostavan haasteen, lähden mukaan Pariisi - Dakar - kirjaralliin. Ei ole maailman helpoin haaste, kun pitää löytää kirjoja mm. Maliin ja Burkina Fasoon liittyen. Mutta on vaan niin kiinnostava haaste että en kertakaikkiaan voi ohittaa!

Töissäni jätin loppuvuodesta alakouluyhteistyön sivuun, se siirtyi toiselle työntekijälle siksi aikaa kun teen kirjastotoimenjohtajan sijaisuutta. Haluan kuitenkin pysyä kartalla siitä mitä lastenkirjallisuudessa tapahtuu, ajatukseni onkin postata lastenkirjoista kerran viikossa, teemalla Lastenkirjalauantai. Kyseessä ei ole varsinainen haaste, vaan pyrkimys sekä ylläpitää omaa ammattitaitoani että laajentaa lastenkirjallisuuden osuutta postauksissani. 

Ihanaa uutta vuotta kaikille, nautitaan hyvistä kirjoista ja toivotaan ettei lukujumi iske! 

6 kommenttia:

  1. Hyvää tätä alkanutta lukuvuotta sinullekin ja kiitos vielä Maailman ympäri 80 päivässä -haasteesta. Haasteet inspiroivat tarttumaan kirjoihin, joihin ei muuten tarttuisi, ja se on ihanaa, vaikkei aina hyppysiin osukaan niitä viiden tähden teoksia.

    Minutkin Ainon haaste houkuttelee matkaan Euroopasta Länsi-Afrikkaan. En oikein osaa vastustaa haasteita, joissa luetaan eri maihin sijoittuvia kirjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aiemmin ollut mukana Idän pikajuna - haasteessa, jotenkin kummassa tällaiset matkahaasteet ovat vastustamattomia! Jännittävää nähdä, mitä kirjoja tulee luettua. Ja mitä muut lukevat, aika monta bloggaajaa taitaa olla lähdössä mukaan kirjaralliin :)

      Poista
  2. Ihanaa alkanutta vuotta, toivottavasti vuosi tuo tullessaan hyviä kirjoja! Minäkin mietin 2020 Helmetin väliin jättämistä, mutta olen taas mukana, rennolla otteella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti rento ote pysyy loppuun asti, eikä niin että marraskuun puolivälissä iskee kirjakriisi :) Tämä on paras aika vuodessa, melkein kaikki ihanat kirjat ja lukuhetket ovat vasta edessä.

      Poista
  3. Mukavaa, jos innostut haasteeseen.
    Ihan tiedoksi , että Paris-Dakar korjattu reitti löytyy blogistani. Minulle oli tullut virhe Nigerin ja Nigerian kohdalla. Pahoittelen kömmähdystäni.Kyseessä siis Niger, ei NIgeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äsken juuri ajattelin että hei, enhän olekaan vielä kirjannut reittiä muistiin, täytyykin tehdä se nyt heti. Pariisi-kirjan luin jo (en ole vielä postannut) mutta muita etappeja en muista. Olen kuitenkin ihan täpinöissäni vieläkin, tosi kiinnostava haaste :)

      Poista