lauantai 7. maaliskuuta 2020

Lastenkirjalauantai: Tittamari Marttinen: Puhuva muumio

Tittamari Marttinen: Puhuva muumio
Kuvittanut Mira Mallius
Mäkelä 2020
54 s.
Nooa on ennätysfani, hän lukee ennätyskirjoja ja muistaa niistä monia juttuja ulkoa. Niillä hän huvittaa kavereitaan Emmaa, Aavaa ja Niiloa (ja myös lukijaa). Nelikko päättää alkaa tehdä omia ennätyksiä, alkaen välipalavoileivästä johon tulee

(...) juustoa, soijamakkaraa, hilloa, oliiveja, tomaatteja, suolakurkkua, nallekarkkeja, pähkinävoita ja avokadoa. Lisäsin vielä rusinoita, herkkusienen ja sardiineja. Tein leivälle pähkinöistä silmät ja paprikasta ison hymyilevän suun.

Öö... en tiedä söisinkö tuollaista leipää, ehkä pitäisi tehdä oma versio :D 

Kun koulussa alkaa arkeologian viikko ja oppilaat pääsevät kaivausretkelle, Emma saa idean puhuvasta muumiosta. Siinä yhdistyvät sekä mainio esitelmän aihe että ennätykset - puhuvat muumiot kun eivät ole ollenkaan yleisiä. 

Reiluun viiteenkymmeneen sivuun on saatu mahdutettua paljon kaikenlaista. On arkeologiaa, keppihevosia, tykkäämistä, lukukoira, sarjakuvia... Ennätyskerhona nelikko ehtii tehdä paljon kaikenlaista. Välillä mietin kirjan nimeä; idea puhuvasta muumiosta esiintyy alussa ja itse muumio lopussa, mutta välissä on paljon paljon muuta ilman muumiota. Ehdin siis välillä ihmetellä, miksi kirjan nimi on mikä on, kun muumiota ei näy ei kuulu. 

Kaikkinensa kyseessä on kiva kirja. Tekstiä on paljon, joten ihan aloitteleville lukijoille se voi olla raskas. Kirja kuitenkin jakaantuu lyhyisiin lukuihin, joten lukemista on helppo tauottaa. Kirjassa tapahtuu paljon, ja tapahtumiin on helppo samaistua koska kyseessä ovat ihan tavalliset lapset ja ihan tavalliset arkipäivät. Nooan ennätystieto tuo mukaan huumoria, kuitenkin niin että se kuuluu tarinaan eikä ole päälleliimattua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti