lauantai 31. lokakuuta 2020

Lastenkirjalauantai: Kaisa Happonen: Piste ja megaällö tykkäysjuttu

 

Piste ja megaällö tykkäysjuttu - kirja seinähyllyllä, osittain kuihtuneen kukkakoristeen takana
Kaisa Happonen: Piste ja megaällö tykkäysjuttu

Kuvittanut Joonas Utti

WSOY 2020

69 s.
Superihana kuvakirjasankari Piste seikkailee taas! Tai siis ei seikkaile. Koska tykkäysjuttuun kuuluu semmoinen huono puoli, että toisiinsa tykästyneet vaan tuijottavat toisiaan sanomatta mitään, ja koska mitään ei puhuta, tarina ei etene eikä lause lopu. Pisteelle ei siis ole tarvetta. Ja sekös vasta on kauhea tilanne! Piste tietää mitä on tulossa, ja yrittää estää lukijaa aloittamasta tai jatkamasta lukemista (mistä tulee mieleen mainio Älä avaa tätä kirjaa). Onneksi hän saa vähän ulkopuolista apua, niin johan alkaa Laventelin ja Siriuksen välillä juttu luistaa. 

Aukeama kirjasta Piste ja megaällö tykkäysjuttu


Aukeama kirjasta Piste ja megaällö tykkäysjuttu

Aukeama kirjasta Piste ja megaällö tykkäysjuttu

Piste on ihana ilmeikäs hahmo! Tarina on hauska, ja kuvitus tekee siitä vielä hassumman. Kuvissa riittää paljon tutkittavaa, etenkin hahmojen ilmeiden osalta. Tilannekomiikka on hulvatonta! 

Kuvitus on runsas, mutta tekstiäkin on onneksi paljon. Tarina ei huku kuvien sekaan. Pidän siitä, että tässä on kunnon tarina, ei vain pari (päätöntä) lausetta sivulla, kuin pakollisena pahana. Alun lukemisvaroitusten jälkeen päästään itse asiaan, siihen tykkäämiseen mikä on Pisteen mukaan "e-rit-täin i-me-lää hötönpötönhöttölöttömössöä". No, ei se ihan niin imelää ole, tarina kirjakaupan kiireapulaisen Laventelin ja kirjakaupan asiakkaan Siriuksen tykästymisestä toisiinsa. Hieno kuvaus ihastumisen tunteista ja siitä, kuinka vaikea sitä on saada sanotuksi ääneen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti